Spiertesten

Bionix: Isometrische, isodynamische krachttest van buik- en rugspieren

De Bionix Sim3Pro is een recent ontwikkeld toestel om de kracht van de buik-en rugmusculatuur in kaart te brengen. Het resultaat wordt zowel naar absolute waarde geïnterpreteerd als naar verhoudingen tussen de verschillende spiergroepen. Daarnaast wordt een 3D bewegingsanalyse gemaakt om de beweeglijkheid van de wervelkolom na te gaan bij het buigen, draaien, strekken en kantelen van de wervelkolom. Er wordt zowel kracht gemeten, als bewegingsuitslagen en -snelheden. 

Biodex: isokinetische krachttest van arm/beenspieren

Een isokinetische krachtanalyse meet de absolute kracht en krachtsverhoudingen van verschillende spiergroepen. Dit wordt het meest toegepast bij de bovenbenen (bij herhaalde spierklachten of tijdens een revalidatie traject om na te gaan of de spieren voldoende hersteld zijn, bij voorbeeld na een voorste kruisband herstel). In mindere mate wordt dit ook toegepast bij recidiverende schouderproblemen.  Op basis van de resultaten van een isokinetische krachtanalyse kan jouw revalidatie- of trainingsprogramma bijgestuurd worden. Afhankelijk van welk type test noodzakelijk is, duurt deze 30 minuten tot anderhalf uur. Sportieve kledij (short, t-shirt) is aangewezen.

Redcordtesting: testing stabiliteit wervelkolom

Pijn of inactiviteit kan leiden tot desactivatie van één of meerdere spieren waardoor andere spieren moeten gaan compenseren en overbelast kunnen geraken. Dit kan dan terug leiden tot bewegingsbeperkingen en/of pijn. Door middel van het redcord systeem kunnen deze inactieve spieren terug aangesproken worden. Er wordt gebruikt gemaakt van suspensie training, d.m.v. instabiele koorden en het eigen lichaamsgewicht. Op die manier is het een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie. Het redcord systeem kan tevens via een gestandaardiseerd programma gebruikt worden als testing, om een idee te krijgen van de functionele core stability bij patiënten/sporters.